3 serii de carti de stiinta-distractiva pentru copii, gen fictiune

Profesorul Trasnit recomanda 3 serii de carti de stiinta-distractiva pentru copii, gen fictiune.

Dragi parinti de Savanti Trasniti, stim cat de pasionati sunt juniorii de stiinta asa ca ne-am gandit sa venim in intampinarea voastra cu o serie de carti fabuloaaaseee, pline de suspans si aventura. Copiii vor regasi in povesti personaje curioase si dornice sa descopere intreg universul.

Va prezentam in cele ce urmeaza o serie de carti de fictiune pentru copii ce au ca tema stiinta . Ordinea este absolut intamplatoare.. Acesta nu este un top.

  1. Seria de carti aparuta la Humanitas :”George si Big Bangul”,”George si cheia secreta a universului”, “Codul indescrifrabil”, “George si luna albastra” scrisa de astrofizicianul Stephen Hawking si Lucy Hawking, fiica sa.

Stephen Hawking este considerat unul dintre cei mai inteligenti oameni de pe planeta. Fiecare carte din serie este insotita de imagini interesante care ajuta cititorul sa inteleaga mai bine aventurile celor doi copii care descopera originea universului.

 

 

2. Seria de carti “Frank Einstein si motorul antimaterie”,”Frank Einstein si acceleratorul de creiere”, “Frank Einstein si electro-degetul”, “Frank Einstein si centura evoblaster” scrisa de John Scieszka.

“N-as fi crezut niciodata ca stiinta poate fi atat de amuzanta pana cand am citit Frank Einstein. Copiii se vor distra pe cinste” Jeff Kinney, autorul bestsellerului “Jurnalul unui pusti”

3. Seria de carti aparuta la Nemira: “Nick si Tesla in laboratorul de inalta tensiune” si “Nick si Tesla in razboi cu robo-armata” scrisa de STEVE HOCKENSMITH si  „SCIENCE BOB“ PFLUGFELDER, profesor la o scoala generala din Newton, Massachusetts. Pasionat de stiinte inca de la varsta de 6 ani, se implica activ in promovarea stiintelor prin numeroase proiecte (conferinte, workshop‑uri, aparitii televizate). Experimentele sale au aparut in reviste precum People, Popular Science, Disney’s Family Fun sau WIRED. 

“Simpatici si inventivi, Nick si Tesla sunt doi frati gemeni de 11 ani, isteti foc si priceputi nevoie mare la stiinte, electronica si intratul in bucluc. Cand parintii lor pleaca in mod neasteptat intr-o enigmatica misiune de serviciu, cei doi sunt trimisi sa stea pe timpul verii cu unchiul lor Newt (pe numele complet Newton Galileo Holt), un savant genial. Și putin trasnit. Bine, putin mai mult trasnit.”

 

 

Va invitam la lectura stiintifica,

#cudragdestiinta