Scoala Altfel cu Profesorul Trasnit

Propunerile Fun Science pentru  “Sa stii mai multe, sa fii mai bun” editia 2014

Scoala Altfel

Saptamana 7-11 aprilie 2014 va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, in cadrul “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. In aceasta saptamana nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant, ci in conformitate cu un orar special.

Profesorii Trasniti de la Fun Science s-au implicat cu succes in acest program fiind extrem de solicitati de catre comunitatile locale. Acestia au desfasurat o serie de ateliere cu diferite tematici (mediu, fizica, chimie, astronomie) cel mai cautat atelier fiind “Ora de Stiinta”.

Anul acesta, Fun Science prezinta trei activitati pentru copii destinate acestei saptamani. Acestea sunt impartite pe categorii de varsta si dureaza 50′

1. Fabrica de Arome (3-5 ani)

* Pasta de dinti

*Sa fabricam sapun

* Sampon spumos pentru un par matasos

2.Super(califra)stiintific (6-8 ani)

* Codul Savantilor Trasniti

* De la experiment la experienta

*Portocala Stiintifica

3.Viziunea lui Jules Verne (9-12 ani)

* Despre vernieni

*Submarinul Nemo

* Calatorie spre centrul Pamantului

Cat de importante sunt activitatile extrascolare?

Activitatile extrascolare au un rol foarte important in dezvoltarea copiilor inca din gradinita si mai apoi din scoala. Acestea, ii pregatesc pentru situatiile viitoare de viata si concura la descoperirea aptitudinilor acestora si evolutia lor

Institutiile educationale au inteles si acceptat acest lucru prin initierea programului “Scoala Altfel”  insa fara intelegerea, sustinerea si implicarea deopotriva a parintilor si cadrelor didactice , programul nu-si poate atinge potentialul maxim.

Fun Science si Profesorul Trasnit ii incurajeaza atat pe cei mici cat si pe cei mari, atat pe parinti cat si pe profesori sa vina in intampinare cu cele mai trasnite si creative idei de activitati.

Cum